Jag läste attden klarar sig i ett par veckor i en tät försluten påse. Till Leahs födelsedag så gjorde jag en Olof-tårta (instruktioner och recept på den kommer snart) och då klädde jag den i marshmallow fondant
Attgöra eget nötsmör är inte alls särskilt svårt. Att skölja av nötterna, blötlägga dem och sedan torka dem på låg temperatur i ugnen är inget måste, men det gör ditt nötsmör både godare och ännu nyttigare
Grekerna är experter på attgöra frappe. En del hävdar att frappe är frappe a la Waynes, ni vet med kaffe, chokladsås, grädde, socker och ja som en hel efterrätt
Lägg den torkade blandningen i mixern igen och kör til en slät massa. Attgöra sitt eget örtsalt är roligt och inspirerande och man kan variera sig otroligt mycket
Mixa aprikoserna, en del av vattnet de har legat i och nyponmjölet med en stavmixer. Tillsätt eventuellt mer vatten och mixa tills du får en slät konsistens
Denegna vinägern blir nästan aldrig exakt så stark som en köpt vinäger, men vad gör väl det. Så mycket så att handduken var ständigt blöt och ledde den blivande cidern ner på bordet
En ekologisk glögg finns att köpa för den som tänker miljömedvetet. Men nu var det inte det som inlägget skulle behandla utan faktiskt det faktum att det är hög tid att sätta sin egen glögg
1vatten. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.