*tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in. Sätt ugnen på 175 grader Grädda i 1 ½ timme Efter 1 timme, lägg på en plåt över formarna Klart
Fredagskväll och jag mannen tar det lugnt i vårt lilla kakelugnsrum. Tänkte jag skulle tipsa er om ett kanon recept som jag gjorde för ett par veckor sedan
Låt brödet kallna och mogna i formen några timmar under bakduk. Blanda filmjölk, mjölk och sirap och rör ner i mjölblandningen, rör om tills allt blandat sig ordentligt
Hemligheten kan vara att han inte är rädd för att slänga i lite av det han har hemma och det som är gott, som en skvätt konjak i hamburgarna som höjer dem till degodaste hamburgarna som jag har ätit
Tillsätt pumpakärnor, torkade aprikoser eller russin om du föredrar det. Du kan enkelt plocka bort något om du inte finner det i affären och öka på mängden av något annat istället
Blanda ner lök och kapris i potatissalladen. Slå eventuellt på lite majsspad för att göra den lösare. Slå av resten av spadet från båda burkarna och ha ner majsen i en torr stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.