14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
När jag kommer hem sent och är själv brukar jag inte vilja ställa mig och laga mat. Jag hade sedan tänkt värma i ugnen, men eftersom den (jäveln) gått sönder i förrförra veckan fick jag värma den i stekpannan
Först på full effekt och sedan långsammare. När man delar recept på festivalbakelse med hallontryffel, lakrits och chokkladmousse och är på väg in i rutiner igen
Det är också den dagen vi Finländare tänker tillbaka på alla de män och även kvinnor som stupade under kriget för sitt fosterland, det är den dagen vi Finländare, i motsättning till många andra land, med stolthet vill minnas och hedra de ännu få levande Veteraner som gav Finland dess frihet och självständighet
Julbordet hemma hos Ankis syrra med sambo hjälps vi åt att ordna julmaten till och för vår del innebär det en del sillinläggningar och flera charkuterier från Håkans tillverkning på jobbet
Efter en hektisk dag på jobbet så ärbakning kul och avslappnande tycker jag. Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda
smördeg, färsk, kavlad. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
I vanliga fall brukar Ankis mor och far vara dom som står för de flesta sillsorterna, men eftersom detta tyvärrärförändringarnas jul så ger vi oss i lag med sillen själv
För er som blir sugna kommer receptet här. Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjölet
Sätt in en tom plåt i ugnen. 1salt + flingsaltFocaccia 1. Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda degen, 5 min i maskin och 10 min för hand. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt. Låt brödet jäsa ca 30 min under bakduk. Baka mitt i ugnen ca 12 min
Lucia ärhär och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
Mest färs och kyckling. Min mamma har noterat att det inte äts så mycket kött i detta hemmet. I onsdags när jag var ledig var jag verkligen produktiv i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.