Olja också in en degskrapa eller stekspade i metall och en kraftig sax. · Häll upp smeten på marmorskivan/bakplåten/silikonmattan och vik in dess kanter mot mitten med hjälp av degskrapa/stekspade
Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Värm de krossade tomaterna till ca 37°. Häll mix, fibrex, salt, kryddor, olja och sirap i matberedarens bunke
Ta bort det övre bakplåtspappret, (släta till om avlägsnandet av pappret dragit med sig lite smet) och dela i önskade bitar med en degskrapa (ifall att du inte vill lämna storlek och form i händerna på ödet i form av hederligt brytande för hand vid senare tillfälle)
Ta en degskrapa och skär/tryck sedan ut förslagsvis 24 rutor i degplattan. När man hittat ett riktigt favoritrecept, då är det otroligt svårt att hålla fingrarna i styr och inte baka tusen olika versioner av receptet om, och om, och om igen
Slå ut degen på mjölat bord, strö över lite mjöl och dela i två delar med hjälp av degskrapa. Värm vattnet till fingertoppsvärme (37°), slå lite av det över den smulade jästen och rör tills jästen löst sig
Blanda försiktig, gärna med en degskrapa, och häll ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Den här rulltårtan är perfekt att ha på lut i frysen för oväntade gäster som tittar in på spontanfika
Skrapa formen jämn med en spatel eller degskrapa. Skrapa formen "ren" med en spatel eller degskrapa. Att göra praliner är något av det roligaste som finns enligt mig, men det är ju lite knepigt det där
Ta lite olja på en degskrapa, stekspade eller liknande och skär degen i fyrkanter. Min blogg har fått vila ett tag, men nu verkar skrivarlusten ha kommit tillbaka
Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord, dela den med degskrapa och vik varje del över sig själv. En mycket gott surdegsbröd med seg, hård skorpa och luftbubblor inuti, precis som ett surdegsbröd skall vara
Dela i lagom stora bitar, jag använder en bilskrapa som jag brukar använda som degskrapa. Dela i lagom stora bitar, jag använder en bilskrapa som jag brukar använda som degskrapa
Strö på lite mjöl på degen och dela av en tredjedel med en degskrapa (eller stekspade). Som ni vet så är Martin Johansson min ”Matbrödsguru”, han får mig verkligen att lyckas med att baka matbröd och det utan någon större ansträngning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.