11/2 dl socker11/2 dl havregryn2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver150 g smör1 äggChokladkola. 75 g smör1 msk kakao3 msk grädde11/2 dl sockerEn gnutta vetemjöl, ca 1/2 mskSmält smöret. Klicka ut smeten i formar och grädda i 200 grader i 10 minuter. Lägg alla kolaingredienser i en kastrull och låt smeten sjuda på låg värme i ca 15 minuter tills den blivit tjock och seg. 11/2 dl socker. 11/2 dl havregryn. 2 1/2 dl vetemjöl. 150 g smör. 1 ägg
Ingredienser3 krm jäst3 dl kallt vatten6½ dl (390 g) vetemjöl special1½ tsk salt½ dl solroskärnor1 msk linfrön1 msk sesamfrön+ extra fröer till utbakningenPå kvällen börjar du med att blanda ihop alla ingredienserna. Plasta in bunken och ställ på ett varmt ställer under natten 8-10 timmar. Täck med en handduk och låt jäsa 1 timma. När brödet jäst färdigt så ställer du in formen på gallret, slänger in några isbitar på plåten och kör i 15 min. 1½ tsk salt. 1 msk linfrön. 1 msk sesamfrön
Ja, två av fem kvällspass avklarade, imorgon tredje och sen de två sista i helgen. 12 plusgrader, och på baksidan i solen hade vi ett tag 21 grader. 11, mest M som bestämt. 1 kg kycklinginnerfilé. 1 burk soltorkade tomater. 1 burk Creme bonjour ost med taco-smak. 1,5 tsk dijonsenap. 10 krossade grönpepparkorn. 1 tsk curry. 12 p. 21 grader. 1 kg kycklinginnerfilé. 1 burk soltorkade tomater. 1 burk Creme bonjour ost med taco-smak. 1,5 tsk dijonsenap. 10 krossade grönpepparkorn. 1 tsk curry
Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Publicerat 2017-01-2321. 1 gul lök. 1 stor vitlöksklyfta. 1/2 pressad lime. 1 tärning fiskbuljong. 2 morötter 1 gul lök. 1 stor vitlöksklyfta. 1/2 pressad lime. 1 tärning fiskbuljong
Världens bästa Sockerkaksbotten10-12 bitar5 ägg3 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1,5 dl potatismjöl2,5 tsk bakpulverGör så här. Sätt ugnen på 175°C. Det här receptet räcker till 1 lager i en normalstor tårta. Päronmousse1lager1,5 dl Kiviks päronkräm2 msk marsanpulver2 dl vispgrädde10 droppar päronessens2 konserverade päronhalvor(grön pastafärg eller karamellfärg)Gör så här. After Eight-kräm1 lager3 dl vispgrädde100 g mörk choklad50 g After eight (ca 6 st)Gör så här. 10-12 bitar. 1 lager. 1,5 dl Kiviks päronkräm. 1 lager
Årets första arbetsdag är avklarad. 07 Januari 2015, kl 18. 19 / Direktlänk. 100 g smör. 1 dl havregryn. 1 dl mandelmjöl. 1 dl nötmjöl (jag mixade 1 dl valnötter, men det går bra med hasselnötter eller cashew eller en blandning av dessa). 12 st färska dadlar2 dl blandade nötter1 msk kokosfett2 msk kakao1 msk kaffekokosflingor. 12 stora, urkärnade dadlar 2 dl riven kokos 4-5 msk havremjöl6 msk kakao 1 tsk kokosolja 1/2 dl starkt kaffe . 100 g smör. 1 dl havregryn. 1 dl mandelmjöl. 1 dl nötmjöl (jag mixade 1 dl valnötter, men det går bra med hasselnötter eller cashew eller en blandning av dessa). 12 st färska dadlar
100 g mandelspån. Man vill gärna att bitarna blir 1-1,5 cm höga. 100 g mandelspån. Dagarna går fort. Första advent är avklarat och nu rusar vi mot andra
Då var det fredag igen och första arbetsveckan efter semestern är avklarad. 1 burk kesella kvarg med vaniljsmak. 1-2 dl blåbär. 4 digestivekex 1 burk kesella kvarg med vaniljsmak. 1-2 dl blåbär
Godmorgon. Första advent är ju avklarat så nu finns det väl ändå ingen anledning att hålla igen på julen, varken när det kommer till pynt, sötsaker eller mysiga glöggkvällar
Då var den första arbetsdagen efter tre veckors ledighet avklarad. 200 g rumsvarmt smör2,5 dl socker1 msk ljus sirap1 ägg4 msk kakao2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverca 4,5 dl vetemjölPensling. 1 äggpärlsockerBlanda ihop smör, socker, sirap. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-15 minuter. 1 msk ljus sirap. 1 ägg
Nu är första advent avklarad. 200 grader, (d v s ej varmluft) i cirka 13-15 minuter. 1 g saffran (2 påsar). 150 g smör rumstemperatur. 170 g strösocker (2 1/2dl). 3 g vaniljsocker (1tsk). 120 g smör rumstemperatur. 1-2 st ägg, (+ en skvätt mjölk). Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min. Låt jäsa ordentligt under en duk 1-2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. 13-15 minuter. 1 g saffran. 150 g smör rumstemperatur. 170 g strösocker. 120 g smör rumstemperatur. 1-2 st ägg. 1-2 timmar Sätt ugnen på. 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg
Rör man dessutom ner grönsakerna i såsen så har man den biten av middagen också avklarad. Därför vill jag idag tipsa om en förförande god kasslersås till pasta som är klar på max 15 minuter. 1 gul lök. 2016-01-27 @ 15. 1 gul lök
Nu är premiären avklarad. Dubbelkakor med smörkräm, mjölk-, ägg- och glutenfria Kakorna100 gr mjölkfritt margarin 0,5 dl florsocker1 msk vaniljsocker1,25 dl Lailas gula mjölmix1 dl potatismjölVispa matfett, florsocker o vaniljsocker mycket pösigt. Rulla ca 16 bollar, lägg på plåt, platta till något. Grädda i 175 grader ca 12 minuter. Låt svalna på plåtenSmörkräm50 g margarin0,75-1 dl florsocker2 tsk vaniljsockerVispa smöret länge så det blir luftigt. 100 gr mjölkfritt margarin. 1 msk vaniljsocker. 1,25 dl L. 1 dl potatismjöl. 175 grader ca. 12 minuter. 0,75-1 dl florsocker
När du är klar med hackandet och kanske inte bara en utan två stora grytor med ratatouille står och puttrar på spisen kommer du att vara grymt nöjd med dig själv och samtidigt ha dagens underarmsträning avklarad
Perfekt om man vill festa till det lite extra och fira något, om det sen är vindsröjning som är avklarad, alla hjärtans dag eller något annat som behöver extra uppmärksamhet
Jag trivs inte alls här, men får förmodligen stå ut till skolan är mer eller mindre avklarad. 3 dl mjöl1 dl socker2 tsk bakpulver1 dl olja [alt. 100gsmör]1/2 msk krossat linfrö, vispat i 1 msk vattenNyp ihop allt till en deg och tryck ut i en form. lite mer, så det täcker botten]11/2 dl havregryn1 tsk vaniljsocker1/2 dl olja [alt. Grädda i nedre delen av ugnen, 175°c i ca 40 minuter, tills den fått färg [jag fick höja temperaturen och grädda den ytterliggare ca 10 min]. 1 dl socker. 1 dl olja. 100g smör. 1/2 msk krossat linfrö. 1 msk vatten. 11/2 dl havregryn. 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl olja. ca 10 min
En heldag i Västerås och första seminariet på distanskursen avklarad. Sås med ädelost, 4 portioner2 dl grädde eller matlagningsgrädde1 fpk ädelostev. 1 msk maizenaredningKoka upp grädde och smula ner osten
När den, i mina ögon, helt onödiga fotosessionen väl var avklarad, så fick den grandiosa potatisen göra sällskap med sina betydligt spädare kompisar i denna krämiga gratäng
Nu är hur som helst middagen avklarad och vi njuter av att ha en extra ledighetsdag framför. Tyvärr har jag inget exakt recept, men jag använde 15 g jäst, 2,5 dl ljummet vatten, några matskedar honung, ca 25 g rumsvarmt smör och lite salt som jag sedan blandade med lika delar rismjöl som durramjöl (finns i vissa matbutiker eller på nätet. Kram Cecce 15 g jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.