Den såg ut som en klassisk, härlig gräddtårta, men innanför den enkla garnityren av naturell grädde, bär, frukt och mandelspån så gömde sig istället för sötsliskiga bottnar och vaniljkräm en fräsch, krispig vattenmelon
Jag har i helgen gjort den godaste Cheesecaken jag ätit på väldigt länge. Den skiljer sig lite från den vanligaste varianten med philadelphia, vilket jag tycker är bra
Bakar lite foccaccia med fänkål och rödlök och serverar denfantastiska morotstzatzikin och lite annat småplock till, som små läckra cocktailkorvar (sojakorvar) och ricottaostfyllda röda chilifrukter som jag hittat på delikatesshyllan i affären
Alla karameller från den träffen ska jag suga lite på innan jag berättar mer. Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen av ölet runt om
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Porterstek var den första steken jag vågade mig på att tillaga en gång för länge länge sedan. Porterstek kändes enkelt eftersom den skulle kokas och inte ugnstekas
Gör den själv, det är både enkelt och gott. Skala och finhacka löken och koka den med vinet, vattnet, kalvfonden, vitpepparn samt tomatpurén i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ihop tills du får ca 2½ dl färdig sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.