Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan på med resten. Häll först hallongrädden i en form, gärna med löstagbar kant, och ställ in formen i frysen en timme
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Hallonsylt (men får bestämma mängden själv genom att prova sig fram)
Tyvärr räcker det med att chokladen stiger för mycket med en grad så måste man göra om allt. Vid rostning tas KAKAOSMÖRET - den dyraste, färglösa ingrediensen, bort från kakaobönorna och blandas sedan med andra fina ingredienser som mjölk, socker och vanilj
In i ugnen tills chokladen har smält. Håll koll hela tiden för det tar bara några minuter. Fyll varje fikon med hackad vit choklad och strö över lite råsocker
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vit choklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vit choklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon. 50 gram vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.