Först ut är botten. Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche
Emma tipsade mig om en variant av Pad Thai som jag bara var tvungen att testa. Nu tjugo år senare är jag lika fräknig, inte så knubbig men gillar thaimat
Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Mitt knep för att få dem på det senare viset äratt tillsätta vaniljkräm i smeten. Kokostopparna ärbakvärldens Dr Jekyll and Mr Hyde – antingen den torraste och tristaste kaka man kan tänka sig, eller en ljuvligt saftig delikatess
Då måste du bara testa de här busenkla chokladdoppade lakritsmandlarna (gillar du inte lakrits, är det baraatt skippa det såklart), som är inte baraär så simpla att göra utan också helt vansinnigt goda
Sen är det baraatt njuta och ja, den går att laga en kulen söndag när man ändå är hemma och donar. Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Enligt Norsk tradition är kindmuskeln, ( Kjaken), med sitt kött den bästa biten på hela torsken och skulle bara avnjutas i gott sällskap, som till bröllop och andra festligheter, numera är den ett obligatoriskt inslag också på alla slags bufféer
Ser du ordet "arom" så släng ifrån dig skiten så långt du bara kan, för det innebäratt innehållet är så utarmat att tillverkaren har varit tvungen att proppa i smak som tagits fram på kemisk väg för att det ska vara ätbart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.