Och då pratar vi ändå om torkade baljväxter som sväller till det dubbla vid tillagning. Det gör att man sällan behöver slänga baljväxter, vilket så klart också är bra för miljön
Och så stöter jag pådetta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka. Kan inte låta bli att samla på mig dessa recept som delas ut i butikerna, jag måste testa det mesta
Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Genom att hälla hett vatten över mjöler och ”cerealier”, gärna grövre typer som fullkornsmjöl och råg/vetekross, så ökar man degens vatteninnehålloch sätter stopp för vissa enzymer i brödet, vilket påverkarbrödets smak, näringsvärde, konsistens och hållbarhet
Steken har legat i frysen någon månad och jag tyckte tjälknöl var det bästa tillagningssättet eftersom att man lägger in steken direkt i ugnen från frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.