Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla mendet är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Igår var en allmänt kaotisk dag, det var många saker som inte blev som det var tänkt. Detblev godare. Det fanns ingen bra färsk fänkål, och den fina sötpotatisen jag klämde på i mataffären för några dagar sedan låg nu och såg, ja, klämd ut
Nog blir det väl en paté då, även om vi åt den innan den svalnat helt. Och ständigt denna fläskfärs. Patén, om det nu var en sådan, krävde inget annat, den var sig själv nog
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Har varit sugen länge på dennapajen från Roy Fares och idag efter söndagsteken så blevden av. Hade fått för mig att den var jobbig att göra mendet var den inte
Krångla till matendet kan man överlåta till dem som är professionella. Man ska inte krångla till det i onödan utan använd dig av bra råvaror och kombinera ihop dessa så blir slutresultatet alltid bra
Får det vara en vinbärskaka med lime och kolaglasyr. Tacksam för det. Mjuka kakor den. Det går bra att halvera receptet och baka i en mindre sockerkaksform
Lägger receptet på bulladegen hit ifall någon blevsugen på att baka sina egna faslagsbullar. Jag klipper alltid locken med en vanlig sax, dels för att det går lättare än att skära med kniv och sen blir det fina lock också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.