Har varit sugen länge på dennapajen från Roy Fares och idag efter söndagsteken så blevden av. Hade fått för mig att den var jobbig att göra mendet var den inte
Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla mendet är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Igår var en allmänt kaotisk dag, det var många saker som inte blev som det var tänkt. Detblev godare. Det fanns ingen bra färsk fänkål, och den fina sötpotatisen jag klämde på i mataffären för några dagar sedan låg nu och såg, ja, klämd ut
Nog blir det väl en paté då, även om vi åt den innan den svalnat helt. Och ständigt denna fläskfärs. Patén, om det nu var en sådan, krävde inget annat, den var sig själv nog
Perfekt när det skulle bakas äppelpaj Ingen visste vilken sort det var, men goda var de iallafall, så jag kan lova ett detblev både en och två och massa pajer när vi bodde där
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Detbleven riktig höjdartårta. smält smör, hacka choklad och rör ner i det smälta smöret. Smaksätt grädden med någon smarrig likör/smaksatt sprit, pudra kakan med kakao/sukrin melis, använd smaksatt choklad i kakan eller i chokladganachen (jag har testat chili-, mint- och limechoklad, riktigt smarrigt
Krångla till matendet kan man överlåta till dem som är professionella. Man ska inte krångla till det i onödan utan använd dig av bra råvaror och kombinera ihop dessa så blir slutresultatet alltid bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.