Detena blir till det andra som blir till det tredje. En gång när jag gick min lärarutbildning fick vi lära oss om kedjematlagning och det har jag använt nu i många år
Den här bullen är inte så söt och eftersom jag använt ett kakaosmör och stora bitar av vitchoklad så blir det inte att det rinner ut någon choklad som riskerar att bli bränd
Kavla ut till rektangel och bred ut hälften av smörblandningen jämnt på och vik över, skär 12 lika breda längder som du sen skär ytterligare ett snitt i mitten men inte ända upp ( det ska se ut som "byxor" ) tvinna dessa runt varandra och forma till en knut och lägg i stora bullformar på bakplåt, upprepa med andra deghalvan
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Potatissallad med senap och soltorkade tomater. Därför ska jag bli bättre på det. Blanda senapssorterna. Pensla med mer glaze och grilla ytterligare någon minut, akta så att det inte blir bränt
Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.