Cookies är oförskämt gott iblandSvar JA. Dessa cookies bakade jag för att lägga i ett påskägg till mormor och morfar, som jag ska hälsa på över påskhelgen
Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Då är lergrytan bra för det är bara att slänga ner allt i grytan och sen in i ugnen… och lite någon eller några timmar senare plockar man ut en färdig måltid i storkoksformat
Jag fick ett önskemål av en läsare att lägga upp ungefär vad det kostar att göra en smörgåstårta själv, en man enkelt kan göra till fredagsmyset till familjen utan några större krångel så jag har listat upp ingredienser och cirkapriser
När köket här hemma byggdes om så ville jag väldigt gärna ha en ångugn, men då kändes det lite krångligt och som om man skulle ha en utöver en annan vanlig
Använd en potatisskalare och gör långa band, men utan att det vita följer med och frys in. Först doftar det mest av pepparn men citrondoften kommer fram efter någon dag
Blir inte så många nya recept jag tänker prova, men något med choklad blir det för sist jag var på IKEA köpte jag chokladpralin formar som jag självklart måste inviga
Jag hade nu lovat mannen att inte ge mig ut ensam i skogen men innan det var färdigt så var jag det. Nu har jag gjort en paj till familjen men själv ska jag på tjejfest ikväll
Häll bechamelsås i formen, lägg på lasagneplattor och häll på tomatsås. Ibland känner jag att jag fastnar i väldigt ambitiös matlagning där allt ska smaksättas med all sköns spännande kryddor och såser och efter ett tag kan det nästan kännas som en belastning att laga mat
Ibland går det inte att rädda allt men man kan tänka om och göra något annat av det misslyckade. Den kommer aldrig att gå i hop totalt, men om man tillsätter med grädde eller creme fraiche så märks det inte lika tydligt att den är sprucken
Då gör man så som matbloggare. I senaste Allt om Mat sätter de betyg på pizzabottnar med tomatsås och jag lyckades visst pricka in en av de sämre sorterna med den pizza jag gjorde för några dagar sedan mendet blev gott nog ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.