Ikväll blir det soppa och då behövs det bröd, helst nybakt. Ibland blir jag förvånad hur enkelt det är att baka glutenfritt, att inte tala om tidseffektivt
Japp ni läste rätt, det här inlägget kommer att handla om det goda brödet som min fina vän Martina gjorde häromsisten, och det är verkligen ett gott bröd, mörkt, saftigt, smakrigt och jätte muuuuuumsigt
Nästa vecka blir det ingen gymträning utan bara promenader. Tillsätt olja, salt och sirap, häll sedan i mjölet lite åt gången tills det blir en fin och välarbetad deg
Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Det här blir precis tvärtom – mjukt, poröst, saftigt och fluffigt. Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.