Jodå, nu händerdetsaker må ni tro. Vi blev nästan lite rädda igårkväll när vi satt och åt mat och det small till ganska högt, det lät som ett skott som sköts iväg när de skjuter varandra på tv
En kryddig kalops med jordnötstwist skulle jag vilja kalla det. Det var lite andra tider då. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
I detta recept kan man använda frysta hallon (eller blåbär) vilket också är bra. Vaknade tidigt idag och sitter vid köksbordet bredvid kaffekokaren som gått varm sedan en timme tillbaks och blickar ut på en himmel som ser ut att kunna leverera en hel del regn
Måste tipsa om detta vin också, sagolikt gott va det. Gästerna gjorde också tummen upp. Det va ett tag sen sist, men nu har jag dock testat något som blev himla gott
Det lustiga är att precis på slutet kom jag på att man borde kunna göra en långpannesats av en idé som jag hade sett med chokladbotten, smörkräm och smält choklad — smörkräm med otroliga mängder kokos
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Saknar Maria, måste hinna messa henne i kväll också. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT. Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.