Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom detharhänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Ner med alla godsaker i grytan och skjuts in i en kall ugn där det får sköta sej själv
Dethar misslyckas både här och där. Och får äntligen till det igen. Det säger jag inte. att det normalt sett, är ovanligt att jag misslyckas med mina baktalanger
Flera olika glassrecept har avverkats och en del frustration har uppstått under veckan som gått. Vispa äggulorna med florsockret tills det blir vitt och pösigt
(Om ni fattar vad som harhänt nu, så är ni mer kvicktänkta än mig tydligen. Har hon/han märkt det. Där ramlade polletten ner, någon gång mellan mejeridisken och fruktdisken har jag roffat åt mig någon annans korg
Jag har tidigare lagat rabarberkyckling. Nu när detäntligen går att skörda rabarber tänkte jag att jag istället för att baka eller laga dessert av rabarbern kunde använda den i matlagningen
Ingen fara, det var ingen som besköt oss eller så, däremot fick vår kotte ett glädjefnatt av värmen från elementet och slängde upp sina kottfjäll (det heter tydligen så har vi fått lära oss) och avslöjade fröna som sitter därinne
Originalreceptet har varit hemligt tills för två dagar sedan, då Ansel äntligen lättade på förlåten. Jag har inget emot att tillbringa många timmar i köket, men undrar om cronuten verkligen är så god att den är värd allt detta
Ja, alltså, jag har inte vunnit på triss (även om det hade varit väldigt trevligt), utan plötsligt har man en sån där dag när allt blir nästan helt perfekt
Den frågan eller snarare påståendet fick jag och till viss del stämmer det kanske. Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Skär smöret i bitar och blanda ner det. 1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.