Jag nöjer mig för stunden med att brödet var jättegott tillsammans med vår mallorcinska olivolja (Olis Sóller – har ni vägarna förbi staden Sóller på Mallorca så bunkra
Jag gillar bröd som har en hårdare skorpa, det räcker med lite smör och ost… en ren njutning. Vid den här tiden när det börjar bli mörkt så fort är det väldigt kul att baka, känner att man hinner meddetta nu när trädgårds arbetet ligger så gott som nere
Häromdagen hade jag ett anfall av akut macksug & då bakade jag det här enkla brödet. Visst är det underbart gott med en skiva varmt bröd med en klick smör & en skiva god ost
Så lite järn smet säkert in i brödetmed. Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Se till att det inte blir bränt. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
En skiva av det här brödetmed lite smör på…. Smörj en mellanstor brödform med valfritt fett. Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Han fångar sedan prinsessans hjärta med sitt kraftiga yttre och sitt söta inre. Kraftig, pepprig ruccola tillsammans med mild, syrlig yoghurt och rund, söt honung
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Det må se litet ut för världen i sina portionsbitar, men är väldigt mättande samt närings – & smakrikt
GILLAR DU DET HÄR RECEPTET. Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Låt brödet glida in i ugnen på plåten och kasta in några isbitar på den nedre plåten. Inget fel i de, men ibland vill man bara att det ska vara lite enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.