Idag åt vi dem med böngryta, en klassiker som håller kan varieras efter smak. Jag har inte varit så imponerad av matvete och liknande, utan tycker ofta att det blir allt för grötlikt
Hetta upp hallonsmeten med smöret, och rör runt så att det smälter och blandar sig helt. Jag ska nog inte sticka under stol med att jag misstänker att färgen hade blivit ännu mer tilltalande om jag inte hällt av den där decilitern med knallrosa hallonsaft
Allt det innehöll var smått galna mängder nötter och frön tillsammans med ägg och olivolja och ärligt talat lät det varken som om det skulle kunna hålla ihop, än mindre smaka gott
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Det här med vardagsmat…. När jag var liten hände det ganska ofta att vi åt efterrätt. Över alltihop ringlade jag olivolja och strödde flingsat och toppade med smulad fetost
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Det gör jag bäst promenerandes med hund sällskap. I eftermiddag har jag gått en långrunda med Tyra. Visst måste den mänskliga handen hjälpa till men jag ger all eloge till våra elektriska köks vänner
Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Återkommer imorgon med vad det blev för smarrigt som vi blev bjudna på. Servera med sallad och ev. Hälften av familjen är färdigklädd, och jag tänkte göra ett litet inlägg innan vi ska bort till några vänner på lite god mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.