Häll på grädde och rör ner dijonsenap, sjud tills såsen kokat ihop något. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med lök och vitlök i fettet från baconet
Blanda cream fraiche, grädde, sweet chilisås, sambal, kycklingfond + riv ner vitlöken. Dela kycklingen i önskad storlek, stek på dessa med salt och peppar, när dem fått sin färg så lägger du över dem i en ugnssäker form
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Som på kinarestaurangen fast godare då förstås. Kyckling och grönsaker i sötsur sås. Och här kan man ju variera med andra grönsaker såsom bambuskott, broccoli, zuccini mm
Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart. Sötsur sås. Friterad kyckling. Tillsätt potatismjölsblandningen och rör om medan såsen tjocknar
Fläskfilé med mango chutney sås har jag gjort flera gånger men med kyckling var första gången igår. Jag älskar ju i och för sig kyckling i alla dess former så jag är inte så svårflörtad när det gäller just det men jag lovar det här är riktigt gott
Häll såsen över kycklingen och låt allt puttra ihop i ugnen. Nu använder jag mig av väldigt mycket cream fraiche då jag skulle göra matlådor men ni kan ju göra mindre sås om ni vill det
Blanda sen creme fraiche, grädde, sweet chili sås och riven ost och fördela överst. Den här kycklinggratängen gjorde jag härom veckan och den är fantastisk god
Varför gå på Kinakrogen när man kan göra det lika bra hemma. Friterad kyckling är verkligen en favorit såväl hos vuxna som hos barn och så otroligt gott med den sötsura såsen till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.