Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop imitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Låt jäsa 30 min. Häll degen i 2 smorda avlånga brödformar. Jäs 30 minigen. Grädda i 250 grader 15 minuter, sänk till 200 och grädda ytterligare 20 min. 1 kg ljust eller grovt dinkelmjöl ca 1,7 l. 6 dl fingervarmt vatten
Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
Det här brödet har jag velat testa ända sedan i somras då jag hittade receptet i mormors tidning och fick äran att riva ut det, men det har inteblivit av fören nu (
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.