Jag vill verkligen dela med mig av dinkelbullsreceptet, de bullarna var minst lika goda som vilken ”vanlig” bulle som helst…endast med lite mindre fett och socker i bara.
50 g
jäst för söta degar
2,5 dl
mjölk
1 dl
kesella 10%
0,5 dl
flytande honung
1 dl
agavesirap
1 tsk
salt
8-10 dl
dinkelmjöl
1 msk
psylliumfrö eller chiafrön
Fyllning
1,5 dl
kesella 10%
1 tsk
vaniljpulver
5-6 torkade
fikon
5-6
dadlar
Mixa ihop ingredienserna till fyllningen till en så slät massa som möjligt.
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.