Så är det då söndag igen och vi har bara hållit oss i hemknutarna. Det har varit ganska grått och trist och den enda gången som vi gick ut var för att köpa middag
I dag har jag lagat en fiskgratäng med ädelost och broccoli. Fiskgratäng med ädelost och broccoli4 portioner 600 g torsk, sej, hoki400 g broccolibuketter1 strimlad paprika1 tsk saltsvartpeppar1 dl vispgrädde1 msk vetemjöl1,5 dl vatten75 g ädelost Till serveringPotatis el RisRivna morötterCitron Gör så härSkär fisken i biterBlanda fisk, broccoli och paprika i en ugnsfast formSalta och peppraHäll grädde och mjöl i en kastrull och vispa slättTillsätt vattnet och koka upp under omrörningTillsätt osten och låt den smältaHäll såsen över fisk och broccoliGratinera i 225 grader i ca 20 min Gratängen blev lite blek men blandar man olika paprikor blir den genast mer färggrann. Nötter är bland det nyttigaste som finns och om man nu inte äter fisk kan valnötter vara ett alternativ, eftersom de, förutom andra nyttiga fetter, även innehåller omega 3
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.