Förra söndan skrev jag ju att jag ville bli bättre på att variera helgfrukostarna, det är ju så himla mysigt att ligga i sängen och kolla på tv och äta något godare än det vanliga
Potatisgratäng /Gott gotti gott gott. Njutbart en helg eller varför inte en helt vanlig vardag. I mitt kök finns inga receptböcker, i alla fall bläddrar jag i dessa väldigt sällan
Foto. Martina Ca 228 kcal/port 4 port 2 purjolökar 1 msk smör 4 potatisar 5 dl vatten 2 grönsaksbuljong 5 dl mjölk 2 dl lätt creme fraiché 15% salt och peppar 1 dl hackad persilja Gör så här
Idag har vi firat sonen på hans tjugoandra födelsedag. Det började med sång på sängen. När han var liten brukade vi knö ihop oss i hans säng och äta frukost innan det var dags för paketöppning
18-20 st5 dl vatten1½ dla vetakli3 dl fint rågmjöl, fast jag använde mig av grovt½ dl olja50 g jäst½ dl vatten2 tsk salt1 msk mörk bröd sirap1 msk malda blandade brödkryddor, jag använde fänkål och anis8 dl vetemjölBlanda vetekli och rågmjöl, värm vattnet tills de sjuder häll det sedan på mjölblandningen
Foto. Pia 320 kcal utan tillbehör 1 dl dill (35 g)/ 20 kcal 100 g sparris/ 27 kcal 100 g sockerärtor/ 51 kcal 4 port 600 g hajmal (pangasiusfilé) salt och peppar 4 dl mini fraiché 5% eller 8% 1 dl matlagningsvin 2 tsk maizena redning 4 st soltorkade tomater, den torra typen utan olja 1 pkt saffran 8 potatisar Tillbehör
Det här är hittills den bästa och enklaste tofun jag grillat. Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
En klassisk capricciosa går väl alltid hem. I alla fall om den har färska fräscha råvaror. Det är min kompis Karin som fått mig att börja äta capricciosa eftersom det är den pizza som hon nästan alltid väljer när vi köper pizza, och den är ju god
Klassiska hallongrottor bakades också till i fredags. När jag tänker efter kan jag inte komma ihåg när jag bakade något som inte innehöll choklad eller hallon eller både och senast… Men skit i det, det är ju det som är godast
Gratänger går alltid hem hos oss. Helst potatisgratäng med massa grädde men den här rotfruktsvarianten är toppen om man vill ha ett nyttigare alternativ
Bland det roligaste med mat är att bli inspirerad till en ny rätt mitt i en pågående process och knappt hade jag laborerat färdigt med mina pajer förrän följdfrågan uppstod
Efter att spenderat dagen med att måla staketet i trädgården var det nu dags för middag. Vi hade massa entrecote i kylen så vi grillade på en varsin bit och fixade till lite coleslaw
1Â st Baguette – vitt avlångt bröd med fin krispig yta med rustik karaktär av surdeg. Baguette äts nybakad, varm med frasig yta och mjukt härligt inkräm som kan suga upp vilken god sås som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.