Smaksätt med en spritslurk och lyckan är gjord. Vi måste prata om det här med att grava lax. Till nyår gravade jag en fin bit inköpt på självaste Prisextra, och den blev föga förvånande precis lika supergod som de från budgetkedjorna härstammande laxarna jag tidigare gravat
Tänkte att vi från och med nu alltid ska äta något gott på de fredagar då jag har dem. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk
Det blev mindre än 4 timmars sömn, men alla var jättenöjda och vi har haft superskoj. Jisses så gott. Nu är det ju lite socker i, men är man inte superstrikt så går det nog bra
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 º. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken
Det här är den godaste sockerkakan jag ätit. Jag fick äta den på jobbet för någon månad sen och den var sådär tung och saftig som en sockerkaka ska vara
Lägg smöret i en kastrull, häll i grädden, löken och rotfrukterna. Sätt ugnen på 200 grader. Kökströst när den är som bäst - krämig, smakrik och rykande varm med smak av jordärtskocka, morot, lök, vitlök och så klart potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.