Red med maizenamjölet till önskad konsistens. Servera med ris eller klyftpotatis. Dragonkotletter. 4 port. 4 fläskkotlettersmörsaltsvartpeppar½ hackad gul lök4 dl matlagningsgrädde1 köttbuljongtärning2 msk klippt persilja2 tsk dragonmaizenaStek kotletterna i smör i en stekpanna, 3-4 min/sida
Jo, det blev dragonkotletter. Sitter i soffan framför nyhetsmorgon med en kopp te. De är riktigt möra, bräserade med härlig smak av dragon i krämig sås
Förvånande okomplicerad och snabblagad slår den smaklökarna med häpnad. Jag har alltid använt torkade eller frysta kryddor, men det blir nog bara godare med färska
Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd
Kryddsås. Skala och skiva morötter tunnt, gör det samma med löken. Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Var noga med att inte överkoka, de skall vara lite al dente
Bryn dem så de får lite färg och lägg sen i sockerärtorna, kryddsåsen och cocosmjölken. 4 portioner olja till stekning 3-4 kycklingfiléer, beroende på storlek 1 liten burk cocosmjölk, ca 200 g en näve sockerärtor 4 portioner ris, t ex basmati Kryddsås. 100 g cashewnötter 400 g passerade tomater 2 msk rapsolja 2 msk riven ingefära (går säkert med torkad mald också) 1 msk garam masala 1 tsk spiskummin 2 msk honung 1 tsk salt 1 krm cayennepeppar 1 klyfta vitlök Mixa alla ingredienserna till kryddsåsenmed en mixerstav eller i en vanlig mixer tills det blir en jämn sås
Köttfärslimpan med tomatsås är en praktisk rätt och dessutom förhållandevis billig. Tabasco är en stark kryddsås och den innehåller bl a tomater och spansk peppar
Jag skriver matlagningsdelen först och avslutar med totalomdömet av pizzaugnen. Jag gjorde två pizzor med skinka, champinjoner och ost och en med köttfärs, bacon och champinjoner
Woka morötter, champinjoner och broccoli i kryddsåsen under omrörning. fram med alla grönsaker vi har i kylen, ut med chili, lime, soya och röd currypasta på köksbänken och så woken på plattan
The ”big six” sauceDen här såsen görs på de sex största kryddsåser som sett dagens ljus. Jag gjorde den ursprungligen på fem ingredienser så att den skulle kunna kallas för the ”big five” sauce, men kunde senare inte låta bli att ha en klick senap i också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.