Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli och rökt kalkon. Jag somnade således med en kropp i chocktillstånd och ena handen instoppad i en påse frysta ärtor
Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök. Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
Ska fylla med mozarella och soltorkad tomat nästa gång. Slänger in ett recept som jag provade till lunchen idag, kalkonomelett eller paj, vet inte vad jag ska kalla det men jag är så nöjd med mig själv ska ni veta, det blev ju så bra
Löken kan du lägga i rå i omeletten eller låta den steka med baconet en stund. Såhär i semestertider är det himla smidigt med lunch man bara kan svänga ihop i ett kick och detta receptet kommer verkligen vara en favorit i sommar
De andra två är kalkon stroganoff och en asiatisk gryta medkalkonfärs. När jag söker på kalkon här på bloggen får jag bara träff på tre rätter, var av en är en kalkongrytamed kyckling
Låt alltsammans fräsa med färsen ett par minuter tills löken mjuknar. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärsoch när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Skär skinka och champinjoner i bitar och stek tillsammans med löken. Eller ja, omelett funkar ju egentligen alla dagar i veckan, men vi åt det här i fredags och det kändes passande
Börja alltid med höger fot och så går det vidare och vidare i smäktande heta salsatoner. Jaha, ja, det måste jag ha missat – men jag delar med mig av min lördagskväll
Kläm ihop kalkonenoch vänd den med bröstet ned, i den ugnsfasta formen. I detta recept gör vi som alltid på absolutman – vi strävar efter en liten arbetsinsats med mycket mat och kompromisslöst resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.