4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tillsätt ajvar relish, vin och grädde och koka under omrörning i 5 minuter. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag
Lika god kall som varm. Perfekt på buffé bordet. Blanda under tiden alla ingredienser till marinaden. 2 kg kycklingfilé. 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader. Sätt in i ugnen tills termometern visar 75 grader
Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar. 4-5 kycklingfiléer eller en grillad kyckling. 1Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna. Tillaga i ugnen i cirka 20-25 minuter
Kommentarer
bo.kaspersson
Har gjort denna vid flertalet gånger och alltid det varit väldigt uppskattat
Logga in eller Registrera för att kommentera.