För nu fortsätter vi med mina dumplings. Sätt en stekpanna på spisen och låt den bli ordentligt varm, häll i rapsolja och några droppar sesamolja, stek dina dumplings gyllenbruna och krispiga
4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
Rör ner linserna och vattnet som är kvar efter kokningen och smaka av med salt och peppar. Häll några matskedar olja i en gryta och fräs först kycklingoch därefter ingefäraoch vitlök
Lägg dem i formen och ös med marinaden. Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kycklingmed inslag av ingefära
Kyckling serverades med ugnsrostade rotfrukter och en sås med apelsin ingefära. Rör samman honung, rapsolja, saft och skal från halva apelsinen, vitlök, salt och peppar och blanda med rotfrukterna
Med smaker av wasabi, ingefäraoch soya kan jag lova alla er sushi ätare att ni kommer älska detta. Färgen blev lite tråkig men det hade man kunnat pigga upp med lite gröna koriander blad eller något annat med färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.