28 Oktober 2016. Èclairs franska bakverk. Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Grattis broder, 14 år. Éclarier fyllda med vaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
Deg. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen
eclairs fyllda med lemon curd, toppade med en fluffig maräng. Eclair är ett sånt bakverk som jag trodde var jätte svårt att göra fram tills att jag faktiskt vågade mig på att prova det själv
Mitt bidrag till Månadens sötsak med tema klassiker blir kakornas kaka – Eclair. En riktigt fin fransk caféklassiker med chokladfyllning och söt glasyr
Ända sedan jag var i Paris i påskas så har jag varit sugen på att baka eclairs. Faktiskt mycket lättare än jag hade föreställt mig och jag kände mig mäkta nöjd med de här, mina livs första eclairer
Dessa kan man göra avlånga om man så vill men ja valde och göra dem till små bollar,mer barnvänligt och lättare att äta men skulle nog bli finare om ja gjorde avlånga
Jag har blivit väldigt förtjust i mitt nya tyllset och igår provade jag att spritsa med den största tyllen som fanns i lådan när jag bakade eclairs med espressofyllning
Detta är en favorit för min älskade älskade svärmor som är så underbar, och éclair är inte dåligt heller och dem är inte så svåra att göra som man kanske tror
) Dessa heter Eclairs och smakerna innuti verkar ju onekligen vara många. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ut ca 8-10 avlånga eclairs på en bakplåtspappersklädd plåt
Deg. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.