Skärgårdssill är en snabb och enkel sillinläggning som dessutom är väldigt god. Blanda crème fraiche, majonnäs, caviar, dill, gräslök och honung i en skål
Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill
Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 2 ägg 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 2 msk chilisås 200 g matjessill 420 g inläggningssill på minuten 10 cm purjolök 2 tomater Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vispa ihop äggulan och senapen. Lägg upp i en burk och förvara i kyl. 1 pkt 5-minuterssill ( jag hade Abbas i bitar 200 g)1 äggula1 tsk fransk senap1/2 dl rapsolja1 citron skal och saft2 msk råsocker1 dl creme fraiche3 hackade salladslökar1 dl hackad dill1/2 tsk svartpepparLåt sillen rinna av i en sil
) från sillen och skär den i bitar. Skrapa ur vaniljstången och hacka sedan denna i bitar. Varva sillbitarna, citruscesten, silverlöken, lagerblad, vitpepparkorn och vaniljstången
Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Mixa basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen
Sillen blir godare om den får mogna några timmar i kylen och den håller cirka 5 dagar. 6 personer. 2 förpackningar 5 minuters sill ½ litet fänkålsstånd 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 1 litet knippe dill 1 citron 2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil Häll av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.