Eget danskt rågbröd
Lyckans smed: recept på lycka
Lyckans smed: recept på lycka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1 börjar du göra starterkulturen med att blanda
  • 100 g (ymp från) surdeg
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1½ dl dl vatten
  • och låta den stå i rumstemperatur.
  • Dag 3
  • Blanda i
  • 300 g krossad råg (här använde jag sherry-rågen + 50 g krossad)
  • 100 g linfrö
  • 100 g solrosfrö
  • 400 g lättfil
  • Rör väl och ställ i kylen i 12 - 24 h Sedan är starterkulturen färdig och den kan du använda till flera bak så spara resten i en burk!
  • Nästa gång du ska baka börjar du först här och använder
  • 420 g starterkultur
  • 320 g grahamsmjöl
  • 30 g salt
  • 30 g ljus brödsirap
  • 30 g honung
  • 430 g lättfil (eller vatten 30°)
  • Mortla
  • anis, fänkål, kummin efter behag

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.