Eggnog
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 socker (ett rågat decilitermått)
  • 1 mjölk
  • 1 vispgrädde
  • 1 mörk rom
  • 1 cognac
  • 1 muskot och rivet apelsinskal till serveringen1. Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng.2. Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Blanda i rom och cognac i smeten. Blanda i hälften av grädden. Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.3. Servera i små glas med riven muskot och rivet apelsinskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.