God och saftig - precis som en smörgåstårta ska vara. Smörgåstårta med tonfisk10 pers48 bröd formfranska (eller motsvarande mängd landgångsbröd)1 stor burk majonnäs4 dl lätt crème fraiche5 dl vispgrädde18 ägg2 burkar tonfisk1/2-1 tsk saltGarnering5 äggRäkorGurkaTomaterDillknippeKoka äggen, skala dom och låt de kallna
1/2-1 bit hel kanel. Koka kraftigt i ca 8-10 minuter beroende på hur tjock du vill ha marmeladen. Blanda plommonen med samtliga ingredienser och koka kraftigt i ca 8-10 minuter. 1/2-1 bit hel kanel
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
1/2-1 dl majonnäs. 1/2-1 dl bostongurka. Häll alla ingredienserna i en skål (jag brukar alltid börja med den mindre mängden i ett recept, det är lättare att öka på än att dra ifrån
Eftersom jag är en sådan brödfantast vägrar jag ta bort det från min kost men väljer istället att äta ett lågkolhydratsbröd på vardagar och lyxa till det på helgernaProteinbröd 2 ägg1/2 dl äggvita ( går bra med ett extra ägg )200 g kesella / kvarg1 msk olja1,5-2 dl vatten1/2 dl fiberhusk1/2 dl mandelmjöl1 dl havregryn1 dl graham/dinkel1/2 dl soja mjöl1 dl bovetemjöl1,5 tsk bakpulver1/2 dl sesamfrön0,75 dl solrosfrön1 dl linfrön (krossade)1/2-1 tsk havssaltSätt ugnen på 175 grader. Grädda i ca 35-40 minuter
Mixa ihop allt med stavmixer slätt och tryck ut i en rund pajform Förgrädda i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tills den blivit lite "frasig". 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-50 minuter. 1-2 dl havregrädde
crème fraiche 1-2 vitlöksklyftor ½ tsk basilika ½ tsk oregano tomater ostskivor Nyp ihop smör och mjöl till pajdegen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. 1-2 vitlöksklyftor
Skär sedan ut inner- och ytterfiléerna. 1 rådjurssadel (1,2-1,5 kg). 5-6 enbär. Stek i ugnen tills köttet har nått temperaturen 65-70 grader, det tar ca 35-40 min. Klicka på tomatpuré och rosta högt upp i ugnen i 5-10 min. Skär filéerna i 1-2 cm tjocka skivor och värm några minuter i ugn eller micro. 6-7 (800g) stora fasta potatisar. Koka upp långsamt, sjud i 10-15 min tills potatisen är mjuk. Häll allt i en ugnsform och strö över ost, gratinera tills gratängen fått en gyllene färg, ca 5-10 min. 1 rådjurssadel (1,2-1,5 kg). 5-6 enbär
1/2-1 tsk grovmalen svartpeppar. 1/2-1 tsk grovmalen svartpeppar. Urgod och mumsig blev denna carbonara. Har ju tidigare gjort en variant på bacon och en på kyckling
Ca 2-3 uppvispade ägg. Ringla olivolja över och och baka på 200 grader ca 20-30 minuter i mitten av ugnen. 1/2-1 kruka färsk hackad dill ( går bra med frusen också). Ca 2-3 uppvispade ägg. 20-30 minuter i mitten av ugnen. 1/2-1 kruka färsk hackad dill
- Läs hela inlägget här De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan. MINESTRONESOPPA 4-6 port3 morötter1 palsternacka1 stor lök1 liten purjolök2. MINESTRONESOPPA 4-6 port
I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Lägg dem i en matberedare och pressa över lime- eller citronsaft. 1 msk pressad citron 1 liten grön pepparfrukt 5 kvistar bladpersilja 1-2 tsk örtsalt 1 krm svartpeppar ½ tsk cayennepeppar 1 liten burk lätt crème fraiche 10 gräslöksstrån Garnering 1-2 dl kräftstjärtar el. Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 20-25 minuter (till lätt gyllenbrun färg). 1-2 tsk örtsalt. 1-2 dl kräftstjärtar
8-10 potatisar av fast eller färsk sort. 2-3 msk grovkornig honungssenap (fransk senap går också bra). 2-3 msk kapris. Amanda gjorde en riktigt bra insats i sitt lag då de vann med 2-1 i matcher. 8-10 potatisar av fast eller färsk sort. 2-3 msk grovkornig honungssenap (fransk senap går också bra). 2-3 msk kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.