I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Knäckebröden vinner nog ingen skönhetstävling, men doft och smak är det inget fel på. Jag har gått och sneglat och klämt på boken ett tag eftersom den tilltalar både mitt brödintresse och mitt bokintresse
Och ett av mina favoriter bland Jans bröd är hans knäckebröd. Jag har gett mig på surdeg en gång tidigare, men trots att jag vårdade dem så ömt, dog dem ut och sedan dess har jag inte provat igen
Grova surdegsbullar GI-vänliga, fiberrika, saftigaINGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple. Läs igenom receptet innan bakning| INGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple
Den surdeg som du inte behöver på en gång till ditt brödbak går bra att frysa. Tillsätt 2 dl grovt rågmjöl och vispa. Blanda i 1 dl fint rågmjöl. Blanda i 3 l varmt vatten och 3 l grovt rågmjöl. Frys ner i påsar exempelvis med 1 dl i varje och kanske några med 5 dl. 1/4 av ett paket jäst på 50 g. 3 l och 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl fint rågmjöl
Denna gång bakade jag på dinkelmjöl och rågmjöl, men går säkert att expirementera med olika mjöl. Gjorde världens godaste middag och testade på att baka pitabröd för första gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.