15 Minuter
Tillagningstid 40 Minuter Total tid 55 Minuter Portioner: 4 Ingredienser 1 ½ kg benfri lammstek 2 lökar 3 morötter 3 mellanstora potatisar 1 stjälk selleri 3 tomater 6 champinjoner 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja 1 tsk rosmarin 1 tsk oregano 1 tsk kummin 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar Instruktioner Värm ½ dl olivolja i en stekpanna och grilla eller stek köttets alla sidor under 15 minuter Lägg köttet i en ugnsform penslad med olivolja och pensla köttet med resten av oljan. Tillsätt alla kryddor på köttet. Skär alla grönsaker i större bitar och lägg dem i ugnsformen. Tillsätt ½ liter vatten. Stek i ugnen i 200 grader under 40 minuter Servera med harissa i en liten skål på sidan. Smaklig måltid! 3.5.3226
Nu när solen värmer så fint på dagarna behöver vi egentligen inte elda så hårt i vår Tulikiviugn, men en liten brasa på björkved bjöd på en härligt glödbädd
Men det är inte första gången vi gör den, ej heller sista eftersom den blivit något av en favorit, men först nu kommer vi oss för att bjuda er på receptet
Han är nämligen uppfödd pålamm och hans föräldrar hade får när han var liten. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
3 st lammlägg. 3 st lammlägg. 2 kanelstångar. 5 msk dadelsirapeller 8 st torkade katrinplommon. 1 msk paprika- eller chilipulver. 3 st lammlägg. 3 st lammlägg. 2 kanelstångar. 5 msk dadelsirapeller 8 st torkade katrinplommon. 1 msk paprika- eller chilipulver
Det är likadant med ryska piroger, sill på japanskt viseller fisk på grekiskt vis. Får man inte tag på polska eller tyska korven, kan Scans bratwurst eller annan stark korv användas
Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. kanel. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Passar till pressad potatis eller ris. 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt. Ugn 225 grader. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och bryn dem i olivolja
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.