Så det blev tummen upp för quorngrytan. Jag har alltid tillhört dem som inte har förstått varför man ska efterlikna köttråvaror om man inte vill äta kött
Bryn quornbitarna. Koka samtidigt upp pastan enl anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt dem och resten av ingredienserna
Quorngryta med vitt vin och grädde. Jag ber om ursäkt för en så himla himla tråkig bild, men själva maträtten ser så tråkig ut att jag inte riktigt orkade ta en fin bild, plus att jag var väldigt hungrig vid tillfället får jag väl erkänna
Efter den här veckans nyheter om IPCC-rapporten (från FNs klimatpanel) och den tydliga uppmaningen om att vi behöver göra stora förändringar i vårt sätt att leva känns det extra viktigt att minska köttkonsumtionen och äta mer vegetariskt
Till cirka 5 fina människor behöver du. 2 påsar fryst quornfärs (600g) (eller köttfärs om du är super kötterian)1 1/2 gula lökar4 vitlöksklyftor1 röd chilinågra skedar röd currypaste1 burk kokosmjölk (400 ml)1 dl grädde, mjölk eller vattennågon klunk grönsaksfond1 burk kikärtor (400g)ungefär 350 g blomkål1 dl jordnötter1 kruka koriander1 lime i klyftoroljasalt och pepparTill servering
Det är så många som pratar om quorn så jag var bara tvungen att prova. Vi försöker att äta vegetarisk en dag i veckan men det är inte alltid det lyckas, men jag blev verkligen positivt överraskad
Det här receptet har jag tagit från expressen och ändrat kycklingen till quorn. Om man inte är van som vegetarian så är en väldigt enkel början att äta mer vegetariskt att ta ett kycklingrecept och byta ut mot quorn
Jag lagade en vegetarisk rätt i veckan men känner att det inte alltid hinns med. Jag gillar verkligen vegetarisk mat då jag tycker man blir godare mätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.