Föremålet för hans gester och superlativ den här gången var mexikanska majskolvar – Elotes. Nu finns det säkert lika många varianter av Elotes som det finns kockar, men i min värld är det en grillad majskolv som rullas i en bra majonnäs, pudras med finriven parmesan och sist toppas med rökta chiliflarn
Ingredienser Portioner. 4 1 dl majonnäs 2 pressade vitlöksklyftor 1 dl riven parmesanost 1/2 tsk chipotlechili 1 krm chiliflakes 4 förkokta majskolvar 50 g smält smör 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sen fotades det dåligt på huvudrätten, men Theresa och Patrik preppade en apgod tacobuffé med Padrones, Elotes, Guacamole, Carne Asada, Salsa, Manchego och massa mer
Kanske några nypor rökta chiliflarn till era Elotes. Rökning är främst en tillagningsmetod, men går man i fällan och tänker att allt som ska in i skåpet också behöver tillagas så missar man en stor del av upplevelsen
Severad med sötpotatisaioli, elotes och smachedpotatos och så klart massa olika såser. Då är jag tillbaka efter några veckors uppehåll, förra helgen var det ju FIR och då var de flesta av er som läser mina intervjuer där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.