Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och denkallasåsen. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppenen chock och det funkar
Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. 1 l l vattenvatten. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vattenvatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
I förra veckan gick J i flera dagar om muttrade längtansfullt om kallinkokt lax. Portionslaxbitar hade försiktigt tillagats och till dessa hade J lagat enenkel sallad på färskpotatis och kall sås med majonäs, gräddfil och gräslök
Denna rätt är bara så otrooooligt god och inte alls svår att göra heller. Borsta potatisen väl och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.