Annars är ju tisdagar soppdag här i vårt kök, även om man egentligen "ska" käka fisk på tisdagar. I går arbetade vi båda länge, Anki var på personalkonferens och Håkan hade sin långa arbetsdag som han brukar ha på tisdagar, därav uteblivet inlägg
I går förenade jag nytta med nöje och tog enlångpromenad till Limhamns Fiskrökeri. Enpromenix på ca fyrtio minuter från där jag bor och eftersom solen strålade, blev det en riktigt angenäm “motionsrundaâ€
Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Blev väldigt sugen på fisk med skirat smör och riven pepparrot. Men det var väl trevligt att solen tittade fram i dag så vi äntligen kunde ta vår tur till Hönö
Dagens middagsutmaning blev till att göra enannorlunda köttfärssås, jag tycker nämligen att jag oftast gör samma och tänkte att det idag skulle göras något helt nytt istället
Denhär soppan har en väldigt fin smak. Vitvinet och fänkålen gör att soppan har en fin efter smak och den vispade creme fraichen gör den väldigt mjuk i smak, morotschipsen ger lite tugg motstånd
Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar, strö dem över fisken. Vispa ihop skogssvampspannan och slå det över fisken, sätt in i 200 grader varm ugn ca 30- 40 minuter. 1 liten purjolök
Måhända märks det en aning att vi är ganska så betuttade i den där osten från Västerbotten och vårt förhållande med fisk är absolut ingen hemlighet, så när vi för samman de båda kan ni ju tänka er hur det slutar
Som en uppladdning inför julafton. Jag vet inte hur denna tradition började - det får mamma eller pappar inflika - men jag kan tänka mig att det var för att julbordet redan var så stort på julafton, att vi liksom inte hade tid (eller hunger) att äta julgröten på själva julafton
Hacka chokladen och lägg den i en bunke, koka upp grädde och slå den över chokladen. När tryffelmassan svalnat något blanda i Tyrkisk peber och slå upp i en form klädd med plastfilm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.