Så då var det dags för ett nytt år igen. Att sätta sig och fundera över vad som ska bli årets utmaning och sen ge sig hän till denna utmaning är något jag tycker är riktigt roligt
För där i början var LCHF en ny diet för mig som senare skulle bli en livsstil. Man kan väga maten och räkna kalorier, det finns strikt, liberal, skaldemans och jag bara kände att jag inte orkade sätta mig in i något vägande och mätande
Ensynnerligen god början. Allmänt den. Åh, jag har lagt ytterligare en finfin helg bakom mig. Efterdyningarna känns i ryggraden så här vid köksbordet med kaffet som smakar hasselnöt (nyårspresent från vännerna i Helsingborg) och min hemgjorda granola
Satt och åt på denna gröt-tallrik en timme imorse för den aldrig tog slut, haha. I alla fall så bestod den av havregrynsgröt med mandelspån toppat med bär, keso-kvarg med chiafrön och lite jordnötssmör
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Kanske baka en tårta eller två. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går och den blev verkligen tok-god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.