Det här var enenkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Igår började jag känna att det satt en kråka och ville kraxa i min hals, men detta förträngde jag. Så ikväll ska det bli heta scampi i mangosås med mycket chili
eller egentligen älskar jag alla havets läckerhetermen skaldjur är så enkelt, bara pilla, eventuellt dippa i någon sås och ja mycket mer än så behövs inte för att mina smaklökar ska gå upp i brygga av ren lycka
Den titulerar sig så fint som Hugo och varför denheter så har vi ingen aning om. Låt oss presenteraen ny superstjärnedrink på den somriga semesterhimlen
morötterna och paprikan i en mixer och mixa på högsta hastighet. och Ja, för såsen är ju pricken över i vid varje maträtt säger jag som gladeligen slickar både tallrik och bytta för att få i mig det där sista
Sambon klippte både häcken och gräsmattan och plockade undan allt i trädgården, samt tog in alla dynor till utemöblerna (som har varit ute på altanen ända fram till nu)
Ta fram en traktörpanna med lock. Smält smör och när det tystnat i pannan, bryn köttet, först i botten, sedan på toppen följt av sidorna (var noga med att rulla bitarna försiktigt så inte baconet tar skada av det)
Så det fick bli enhet gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Tacos behöver inte alltid serveras med samma ”gamla” köttfärsröra här är en variant med en långlagad högrev som kräver lite planering, där vi även får en trevlig och annorlunda salsa med jordgubbar och chili som kanske inte ser så mycket ut för värdenmen till köttet blir grym
Idag gjorde jag chana masala, enhet indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt. Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta och en tumme skalad ingefära fint
Såsen var härligt het av den färska chilin och frisk i smaken från limen. Idag åt vi lunch hos Patriks mamma Lena och hon bjöd på en grymt god torskrygg
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Jag vet inte hur ni har det med svamp, men jag har hört att det är dåligt med kantareller i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.