Dock fick jag anpassa denlite efter gällande omständigheter. Som en uppladdning inför julafton. Jag vet inte hur denna tradition började - det får mamma eller pappar inflika - men jag kan tänka mig att det var för att julbordet redan var så stort på julafton, att vi liksom inte hade tid (eller hunger) att äta julgröten på själva julafton
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Dock glömde jag köpa lite som hon hade i sina så jag fick göra enegen variant på det. Jag brukar vara väldigt skeptisk när det gäller sådana bollar, men dessa är som sagt goda på riktigt
Om ni har valt en nougat utan salt kan ni strö i lite havssalt efter smak men var försiktig. Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse
Här blev det nämligenlite kyl och frysrensning, ett gammalt recept på fiskgratäng plockades fram och förändrades lite efter de ingredienser som fanns hemma
Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke
Vi brukar oftast använda en avokado eller banan för att fylla ut det hela och på så vis få enlite krämigare variant sen öser vi i med frysta bär, något grönt och lite juice eller havremjölk och kör järnet i mixern
Lägg fisken i en ugnsform. Häll det över fisken, strö över kräftstjärtarna och tryck ner dom lite i såsen, gör likadant med de halva cocktailtomaterna, smula över buljongtärningarna och ställ in i mitten av ugn i 200 grader i ca 45-50 minuter
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Istället för att köpa smörkola i affären, som så klart innehåller en massa skit, kan man faktiskt enkelt slänga ihop lite smörkola själv som dessutom är LCHF
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.