En sallad med räkoroch avocado, ljuvligt en härlig sommardag. Känslan av att sitta utomhus och äta, då solen värmer ansiktet, att känna de små vinddragenoch alla ljuvliga ljud som följer med när man är ute
Idag har jag och min underbara flickvän varit ute på en tidig långpromenad i det fina vädret med våra barfotaskor, riktigt skönt att komma ut i morgonsolen
Kola och Hallonpaj toppad med maräng ochfärska hallon, en riktig hallondröm. Inspirationenfullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
Smaka av med flingsalt ochnymalen svartpeppar. Ta upp och skala. Blanchera 8 plommontomater (ta bort stjälkfästet och gör ett kryss i andra ändan, lägg i kokande vatten i 30 sekunder. Fräs en finhackad vitlöksklyfta, de blancherade och hackade tomaterna och rivet ska av 1 citron i smör och olivolja. Tillsätt 1,5 dl vispgrädde ochsaften från citronet. Tillsätt 500 g skalade räkor, som dock INTE får koka, de ska bara bli varma
Pastan som såsen är så tjusigt draperad över är Risentas bönpasta fettuccine. Pastasåsen blev då en form av "ta vad du har hemma"-sås, lite räkor fanns kvar i frysen från tidigare middagsbjudningar, några avokador behövde komma till användning innan dom kastade in handdukenochgrädden hotade med att göra detsamma
Jag brukar putta över räkorna så att de ligger i enaänden av stekpannan ochden ”räkfria” delen av stekpannan låter jag stanna kvar på plattan så att såsen får koka ihop utan att räkorna blir sega
Hacka räkorna lite grovt och skär laxen i tunna strimlor. Doppa ett rispapper i ljummet vatten, ta upp det och vänta i några sekunder tills papperet är så pass mjukt att det kan rullas
En förrätt med avokado, räkoroch smetana serverad med citron och ruccola. En mycket enkeloch fräsch förrätt som fixas på momangen så länge de några få ingredienserna redan finns hemma
Med en gräslöksås på vitt vin och grädde så har ni en festrätt vilken regnig måndag som helt som smakar fest, helg och serverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.