Enchiladas med pintobönor & majs
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Enchiladas med pintobönor & majs
  •  
  • Fyllning
  • 3 dl torra pintobönor
  • kallt vatten till blötläggning
  • 6 dl vatten till kokning
  • 1 gul lök
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 ½ tsk malen spiskummin
  • 1 msk chilipulver (ta upp till 2-3 msk om du gillar riktigt stark mat)
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 msk hackad inlagd jalapeno
  • 1 burk majskorn ca 300 g (ca 285 g avrunnen vikt)
  •  
  • Sås
  • 3 dl vatten
  • 250 g passerade tomater
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk lökpulver
  • 1 krm vitlökspulver
  • 2-3 krm salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 krm malen cayennepeppar
  • Övrigt
  • 8 mellanstora tortillabröd (jag använder vetemjölsvarianten)
  • 2-3 dl riven smakrik ost
  • Lite matfett till formen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.