Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladasmed squash och keso samt enchiladasmed tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
Jag älskar tex-mex (som ni kanske har märkt) och det bästa med ViktVäktarna är att jag kan fortfarande äta det jag älskar – bara i måttliga mängder och/eller i andra former
Servera med grekisk yoghurt och sallad med spenat, tomat, paprika, majs, rödlök och avocado. Förra veckan hittade jag ett recept hos Kryddburken på Enchiladasmed köttfärs
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Strö över kryddmix och späd med vatten och krossade tomater
Majstortillas. Servera med den picklade rödlöken, färsk koriander och en grönsallad. Majstortillas. Fräs allt på medelvärme i 10 minuter. 150g majsmjöl. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till 1mm tjocka rundlar, använd majsmjöl till kavlingen. Dela upp fyllningen så den räcker till 6 tortillabröd, ta fram en ugnssäker form och häll lite av såsen i botten, lägg i rullarna och häll resterande av såsen över, lägg på riven cheddarost och smular över med fetaost/salladsost. Fräs allt på medelvärme i 10 minuter. 150g majsmjöl
I förra veckan lagade jag Enchiladas och den rätten mottogs med lovord av kidsen. Båda två älskade rätten och två dagar senare föreslog de båda två vid olika tillfällen att vi skulle äta Enchiladas till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.