Den här grytan är superenkel att göra och god till både potatis, pasta eller ris. Grytor av alla dess slag är ju så fantastiskt gott men ibland finns det ju inte tid för långkok och möra köttstycken, då passar fläskfilé utmärkt
Putsa filén och dela i centimetertjocka skivor. Stek dem tillsammans med salt och vitpeppar. Hacka under tiden lök och paprika och skiva champinjonerna
Skär purjolöken och skinkan i bitar och bryn i stekpannan, häll sedan blandningen över köttet. Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt sedan kantarellosten, buljongtärningen, paprikapulvret och ev
färsk pasta med fläskfilé och rosmarinsås. Vi brukar storhandla på Willys och ibland har deras svenska ekologiska fläskfilé vara slut men då brukar vi åka till någon annan affär och handla den isället för att köpa den danska eftersom vi upplever en så stor skillnad i smak och konsistens
Äntligen fredag =) Idag har vi tagit det lugnt hemma på förmiddagen och sen varit förbi mitt jobb en sväng för ett samtal med chefen inför att jag ska börja jobba igen efter julledigheterna
Igår var jag iväg på julbord med jobbet, och det var riktigt trevligt. Ett helt rum fylld till bredden med olika slags godis, både nytt och gammaldags, hemmagjorda praliner, så minikakor, glassbuffé, tårtor, risgrynsgröt, ostkaka, ostar och kex
Och den blir minst lika bra utan grädde. Skär kycklingen i bitar och stek tills den får lite färg. ) Mot slutet, rör i tomatpuré och curry och salta och peppra
Busenkelt att göra. Men rätten är uppskaddad av både dom små och dom stora. Smält margarin eller smör och tillsätt mjöl och vispa ihop tills den är klumpfri
Strimla och stek köttet. Salta och peppra. Strimla paprika och purjolök och stek mjuk en liten stund. Lägg spenaten på köttet och därefter paprika och purjolök
Jag hade ingen inspiration och kom inte på en enda god maträtt som jag ville bjuda på i fredags. Men sen rätt som det var så hittade jag denna gamla goding som vi åt jätteofta tidigare och jag kände på en gång "Den vill jag äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.