ca 4 portioner4 kycklingfiléer3 stora rödbetor3 morötter3 palsernackor1/2 rödlök1 liten kålrotsalt och pepparca 2 msk olivoljaca 1 tsk honungMarinad till kycklingen. 1 avokado1 dl crème fraichelite salt och pepparlite pressad citronLägg kycklingfiléerna i en bunke. Börja grilla kycklingen när det är ca 15 minuter kvar tills rotfrukterna är färdiga. 4 kycklingfiléer
Servera med ris och grillad grönsaker och såsen till blir Tsatsiki,. Dela kyckling filé i bitar. Blanda ingredienserna i marinaden väl och marinera kycklingen i minst två timmar i burk med lock i kylskåp
Jag gillar ju saffran, tomater, frukt, skaldjur och kyckling som ni säkert har märkt och kantareller är ju verkligen inte fel det heller så det fick bli en blandning av allt det tillsammans med lite bulgur
Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg sedan på kycklingen och bred på färskosten. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min. 1 grilladkyckling
Vi hade grilladekycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.