4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg potatis ovanpå och fortsätt med sockerärter, ägg, rädisor och tomatklyftor. Fördela laxen ovanpå. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med dem
Ett drygt kilo tomater blev det och på dessa kokades chutney enligt ett DN-recept. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaterna på tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Skala och hacka schalottenlöken i små bitar och stek tillsammans med köttet. När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar
Denna gång blev det med blåbär som bas. Så nu kör vi vitaminboost på alla möjliga sätt. Om smoothien ska drickas med sugrör rekommenderar jag att sila den ner i glaset, för att få bort rester av blåbär som annars lätt kan fastna inuti sugröret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.