1 potatismjöl1.
Smält smöret och krossa digestivekexen. 2. Blanda och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter. Ställ formen i frysen i 20 min. 3. Häll blåbär i en kastrull och låt dem koka sönder, om bären är sura kan du sockra dem lite. Om det blir väldigt löst kan du tillsätta en matsked potatismjöl. 4. Låt blåbärsreduktionen svalna och vispa grädde och blanda den med färskosten, socker och vaniljsocker. 5. Häll smeten i formen och bred ut den. Häll över blåbärsreduktionen och rör om lite slarvigt.6. Låt kakan stå i frysen minst en timme innan servering. Enkelt och gott!
1900 g blåbär tvättade och rensade. 1Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. 1Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke, vänd sedan ned det avsvalnade smöret och knåda ihop allt. 1Häll alla blåbären i en skål tillsammans med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Ställ in i mitten av ugnen och låt grädda i ca 30 minuter. 1Låt pajen svalna innan servering och ställ sedan in i kylen i minst 30 minuter – så hinner den bli fast och fin inuti utan att blåbären rinner ur pajen vid uppskärning. 1Dekorera gärna med lite färsk mynta och servera med vaniljsås eller glass
Men den är löjligt enkel, så det är nästan pinsamt att berätta… men här har ni den. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Idag blir det ett kvickt ochenkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Nu i dagarna provade jag ett nytt enkelt recept, har för mig jag testade förra året också och blev himla nöjd för det blir verkligen ett riktigt MOS och smakar så mycket äpple det bara kan göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.