Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Risotto milanese medstekta skaldjur och gremolataPortioner. Lägg upp risottooch skaldjur. Risotto. Skär lök och vitlök fint och fräs på medeltemperatur i gryta tills löken är glansig
Här kommer ett enkelt tips om du har beslutsångest eller bara brist på inspiration. Risottomedvitlöksstektportabello, cullatello (eller annan chakuteri) toppat med massor av parmesan
Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra. Nu kommer den omsorgskrävande delen – buljongen ska koka in och få riset att släppa stärkelse för en riktigt krämig och fin risotto
En snabb ochenkel middag som nästan lagar sig själv är väl inte helt fel en vardag. I min kyl fanns det vid detta tillfälle blandannat lite zucchini, och då kom detta recept på köttfärslåda med pasta till
Till denna risottostekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
Lägg sedan i zucchini- och paprikastrimlorna och stek på medelvärme. Trots att jag äter varm mat, även en varm sommardag, så smaksätter jag maten mycket mer med örter och mindre av t ex spiskummin, chili, diverse curryblandningar osv
Det finns gott om zucchin i grönskaslanden under sensommaren och till en risotto fungerar det utmärkt med frysta räkor med skal, de är oftast större och finare än de som finns att köpa färska under sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.