Det visade sig ju vara så enkeltoch så gott. Vilket märke har jag dock ändrat då och då. Det självklara valet kändes tillslut för sött och alltså vissa märken vill jag inte ens köpa och så tänkte jag att kanske är det värt att göra egna
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbrödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Enkeltoch nyttigt vörtbröd. För att slippa krångel med jäsning gjorde jag min favoritlösning, bikarbonatbrödoch jag älskar att det går så snabbt att bara röra ihop ingredienserna och ställa brödet i ugnen
Toppenenkelt tycker jag och väldigt gott. Låt svalna och smaka av - underbart gott. Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen
Bröden ställs in i kall ugn och får därför lite extra tid innan värmen kommit igång. Bröden ska inte jäsa något efter utbakning utan den jäsning som sker är när de står i ugnen
Det är så enkeltoch blir så otroligt gott. Brödet är norskt och kommer från Sigdal bakeri. Låt gärna smeten stå och dra några timmar eller över natt så blir näringsämnena mer lättillgängliga, men om du har bråttom så funkar det att bara låta den stå ochgotta till sig någon timme
Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.